snimka: pixabay.com Ръстът през последно време на цените на енергията засяга индустриалното

...
snimka: pixabay.com Ръстът през последно време на цените на енергията засяга индустриалното
Коментари Харесай

Президентът Вучич: Сърбия няма да се откаже от въглищата

snimka: pixabay.com
 
Ръстът през последно време на цените на силата визира индустриалното произвеждане и не разрешава на страната да се откаже от въглищните централи, съобщи Вучич пред кореспонденти в столицата Белград.

Сърбия няма да се откаже скоро от въглищните си централи, защото се нуждае от тях, с цел да се оправи с актуалната енергийна рецесия, съобщи президентът на страната Александър Вучич макар натиска на Европейски Съюз да форсира енергийния преход към по-чисти горива, предава Bloomberg и. 

Над две трети от годишното произвеждане от 35 тераватчаса на Сърбия идва от ТЕЦ-ове, а останалото – най-вече от хидро-и вятърни съоръжения. Сърбия би трябвало да понижи излъчванията, с цел да отговори на условията за присъединение към Европейски Съюз. Застаряващите топлоцентрали на страната се зареждат с лигнитни въглища, които са най-мръсния тип въглища.

„ Трябва да си осигурим доста по-големи количества сила, с цел да имаме цялостна енергийна сигурност. Постъпихме мъдро, като не унищожихме ресурсите си “ като ТЕЦ-овете " Колубара " и " Костолач " от комунистическата епоха и техните открити рудници, сподели Вучич.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР